Pasticceria Rippa

thumb_up 401 likes
rate_review 10 Recensioni
favorite 2 preferiti
Via Dante, 21
15045 Sale, Italia
phone
Clicca per mostrare il telefono
Richiesta di informazioni

Pasticceria Rippa Company Information

Informazioni Generali

EN version.
He was a kid when Sergio Rippa entered the shop of the pastry chef who first created the so-called Bacio di Dama in Tortona. Not yet fourteen, Sergio began to learn about pastry art from that authentic Master. Among biscuit cutters and moulds, old copper pots, a large wood-fired oven and massive stoves, this scrupulous and meticulous man handed down to Sergio all his passion for this job.
In 1958, Sergio and his brother Marco founded the italian bakery Pasticceria Rippa in Sale (a small town in the province of Alessandria), and it quickly became a reference point for the most discriminating palates. Rippa’s bakery is still in Sale and continues its production of the so-called Baci di Dama and Amaretti Soffici (Soft Macaroons) as tradition has it: with authenticity and quality. Over time, Rippa’s products have reached an increasingly wide market, both for personal consumption and for a gift that does not go unnoticed, on the contrary it is remembered with delicacy at every Bacio or Amaretto.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
IT version.
Era un ragazzino quando Sergio Rippa entrava nella bottega del pasticciere che in Tortona aveva creato il Bacio di Dama. Non ancora quattordicenne Sergio iniziò ad apprendere l’arte pasticcera da quell’autentico Maestro, scrupoloso e rigoroso, che tra le forme, gli stampi, gli antichi paioli di rame, il gran forno a legna e le imponenti stufe, gli trasmise tutta la passione per questa professione.
Nel 1958 Sergio e il fratello Marco fondarono in Sale (un comune in provincia di Alessandria) la Pasticceria Rippa, che in brevissimo tempo divenne un punto di riferimento per i palati più raffinati. Ancora oggi la Pasticceria ha sede in Sale ed ancora oggi produce i Baci di Dama e gli Amaretti Soffici così come la tradizione richiede: genuinità e qualità. Nel tempo i prodotti di Rippa hanno raggiunto un mercato sempre più ampio, sia per il consumo personale, sia per un regalo che non passa inosservato, ma che ad ogni Bacio o Amaretto si fa ricordare con squisitezza.

Via Dante, 21 Sale

Orari di apertura
Monday:
08:30 - 12:30
Martedì:
08:30 - 12:30
Mercoledì:
08:30 - 12:30
Giovedì:
08:30 - 12:30
Venerdì:
08:30 - 12:30
Parcheggio
L'azienda ha un parcheggio.
Numero di telefono
+39013184114
Linki
Account Social
Parole chiave
negozio di prodotti alimentari italiani, pasticceria

Pasticceria Rippa Reviews & Ratings

How do you rate this company?

Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.

Una pagina simile per la tua azienda? Make sure everyone can find you and your offer. Create your dedicated company page on Yoys - it's simply and easy!
Aggiungi la tua azienda