Ars Italica
25012 Calvisano, Italia
Ars Italica Company Information
Informazioni Generali
Ars Italica Caviar is the name of the caviar trademark owned by Italian Caviar Srl. The delicious Ars Italica Caviar is obtained only from sturgeons bred in the clear waters of the Ticino Park and are therefore recognized as “Parco Ticino – Produzione Controllata” (Controlled Product). Five different kinds of Ars Italica Caviar are harvested every year from the delectable roe of three different pure sturgeon species (A. naccarii, A. gueldenstaedtii, A. stellatus): Oscietra Classic, Oscietra Royal, Oscietra Imperial, Sevruga, Da Vinci.
Ars Italica Caviar took inspiration both from history and from the teachings of master chefs of Italian cuisine, such as Martino (1456), “Platina” (1471), Bartolomeo Scappi (1570), B. Stefani (1663) and many more who all acquired recipes, descriptions, and the secrets of the craft of Italian caviar production and its habits of consumption.
The Italian Caviar project was launched in the 1998, the idea of founders was to produce an outstanding caviar with some of the most valuable sturgeon species farmed in the clear spring water of the Ticino Park.
Italian Caviar Srl is a company partner of the Agroittica Lombarda, which is the world leader in sturgeon breeding and by far the largest caviar manufacturer Group, managing the entire production cycle of 6 different pure sturgeon species, from the sturgeon egg up to the caviar.
Italy was, and will always be, one of the world’s genuine and original sources of sturgeon. Historically the preparation of caviar has deep roots in Italy and has always been considered a true delicacy, a precious food, and a privilege reserved for noble families and Popes,
particularly between the XV and XIX century. We have numerous examples of this from works of art, protagonists of the Italian Renaissance, and the precious value of the culture and tradition of Italian caviar.
We are particularly proud of the return of the authentic Italian caviar, a true delicacy that was lost in the middle of the previous century. The Da Vinci caviar is back and it’s now harvested every year on late spring from our native Adriatic sturgeon (Acipenser naccarii).
Ars Italica Caviar è il marchio che identifica i caviali di Italian Caviar Srl. Il prelibato caviale Ars Italica è ottenuto solo da storioni cresciuti nelle acque del Parco del Ticino e per questo riconosciuti “Parco Ticino - Produzione Controllata”. Ogni anno, dalle preziose uova di 3 differenti specie di storione (A. naccarii, A. gueldenstaedtii, A. stellatus) vengono prodotte cinque varietà di caviale Ars Italica: Oscietra Classic, Oscietra Royal, Oscietra Imperial, Sevruga, Da Vinci.
Ars Italica Caviar si inspira con passione a tutto questo ed agli insegnamenti dei grandi maestri della cucina italiana, come Martino (1456), B. Sacchi “Platina” (1471), Bartolomeo Scappi (1570), B. Stefani (1663) e molti altri ancora, che hanno rivelato le ricette, le definizioni, i segreti artigianali italiani della produzione del caviale e le abitudini al suo consumo.
Il progetto Italian Caviar ha avuto inizio nel 1998, l’idea dei fondatori era di produrre un caviale di eccezionale qualità, allevando alcune tra le più pregiate specie di storioni nelle limpide acque risorgive del Parco del Ticino.
Italian Caviar Srl è una società partner di Agroittica Lombarda, ad oggi il più grande Gruppo al mondo di allevamento di storioni e produzione di caviale, in grado di gestire l’intera filiera produttiva di 6 differenti specie pure di storione, dall’uovo al caviale.
L’Italia era, è e sempre sarà una delle patrie autentiche dello storione. Il caviale ha profonde radici in Italia, dove storicamente veniva preparato e considerato una vera prelibatezza, un cibo prezioso, un privilegio riservato alle
famiglie nobili ed ai Papi, specialmente tra il XV ed il XIX secolo. Numerosi capolavori dell’arte e protagonisti del Rinascimento Italiano hanno conservato e tramandato a noi le prove ed i valori della cultura e della tradizione del caviale italiano.
Siamo lieti di aver contribuito in modo determinante al recupero del caviale Italiano autentico, una vera leccornia scomparsa dalle nostre tavole alla metà del secolo scorso. Il caviale Da Vinci è finalmente ritornato ed ogni anno in tarda primavera viene preparato con le uova dello storione dell’Adriatico (Acipenser naccarii).
Via Kennedy snc Calvisano
- Orari di apertura
-
Monday:09:00 - 13:00Martedì:09:00 - 13:00Mercoledì:09:00 - 13:00Giovedì:09:00 - 13:00Venerdì:09:00 - 13:00
- Numero di telefono
- +390309686991
- Linki
- Account Social
- Parole chiave
- allevamento ittico
Ars Italica Reviews & Ratings
How do you rate this company?
Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.